Vispakova najveća džezva na svijetu jučer i danas nalazi se u Banjaluci u okviru manifestacije “Zimzograd” koja se svake godine u decembru održava u ovom gradu. Riječ je o Novogodišnjem marketu koji traje mjesec dana.

“Organizatori su nas pozvali, izrazivši želju da sa našom ‘Guinnessovom džezvom’ i bosanskom kafom ove godine uveličamo otvorenje marketa. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv i evo nas u Banjoj Luci, zajedno sa Enisom Bešlagićem, poznatim bh. glumcem i zaštitnim licem brandova AS GROUP. Zlatna džezva, prava bosanska kafa pekla se i služila jučer, a i danas. Poslužit ćemo oko 500 litara kafe za ova dva dana. Banjalučani su oduševljeni “džezvom”, Enisom i Vispakovom kafom. Reakcije su odlične. A i vrijeme nas je poslužilo. Sunčan dan izmamio je mnoge napolje. Ljudi i djeca se fotografiraju uz “džezvu” sa našim Enisom. Uz Zlatnu džezvu, služe se i novi Vispakovi čajevi”, javio nam je Armin Hodžić, rukovodilac marketinga i prodaje u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

Najveća džezva na svijetu postavljena je u centar “Zimzograda” ispred robne kuće “Boska”, a od jutros su najveće gužve upravo kod “džezve”.

Kapacitet Vispakove džinovske džezve je 650 litara iz koje se popije oko 8000 fildžana bosanske kafe, a za jedno punjenje potrebno je oko 65 kilograma kafe. Nastala je u ljeto 2004. godine ispod čekića baščaršijskog majstora Nasira Jabučara i njegovih pomoćnika.

Ipak Vispak!