Visočke umjetnice učestvovale na likovnoj koloniji u okviru “Tojšićkog ljeta”

Visočke umjetnice – Dragana Kokoruš, Bejna Šahinović i Hasna Efendira učestovale su na premijernoj međunarodnoj likovnoj koloniji koja je održana u Tojšićima kod Kalesije, u okviru “Tojšičkog ljeta”.

Na koloniji je učestvovalo 15 umjetnika iz Crne Gore i BiH, a prema riječima organizatora, osim dvodnevnog druženja kolonija je imala za cilj stvaranje prilika za razmjenu umjetničkih ideja. Kolonija u Tojšićima je, kako smo već istakli, održana u okviru tradicionalne kulturne manifestacije “Tojšićko ljeto”, a organizatori su se odlučili da se održi ispred Atik džamije, objekta starog čak 500 godina.

Likovnu koloniju u Tojšićima pomogla je Opština Kalesija i donatori, a želja organizatora je da ovaj kulturni događaj preraste u tradiciju.

 

Viosko.co.ba/Vi-net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.