Lokalne TemeTroje Visočana učestvovalo na Likovnoj koloniji "Orebić 2022"

Troje Visočana učestvovalo na Likovnoj koloniji “Orebić 2022”

Deveta po redu Likovna kolonija “Orebić 2022” održana je od 23. do 25. septembra u mjestu Borje (Hrvatska). Na koloniji su učestvovali likovni umjetnici iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, a među njima i troje Visočana – Mensud Bečar te Alija i Bejna Šahinović. Uglavnom su rađene slike sa motivima Orebića i primorskog krajolika, a visočki umjetnici nisu krili svoje zadovoljstvo učestvovanjem na ovoj koloniji.

“Moram istaći da smo proveli zaista lijepo vrijeme na ovogodišnjoj koloniji. Bilo je mnogo divnog druženja, dobrih radova i nadam se da ćemo i narednih godina dolaziti i aktivno učestvovati”, rekla je Bejna Šahinović.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE