NaslovnicaLokalne TemeTroje Visočan...

Troje Visočana učestvovalo na Likovnoj koloniji “Orebić 2022”

Deveta po redu Likovna kolonija “Orebić 2022” održana je od 23. do 25. septembra u mjestu Borje (Hrvatska). Na koloniji su učestvovali likovni umjetnici iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, a među njima i troje Visočana – Mensud Bečar te Alija i Bejna Šahinović. Uglavnom su rađene slike sa motivima Orebića i primorskog krajolika, a visočki umjetnici nisu krili svoje zadovoljstvo učestvovanjem na ovoj koloniji.

“Moram istaći da smo proveli zaista lijepo vrijeme na ovogodišnjoj koloniji. Bilo je mnogo divnog druženja, dobrih radova i nadam se da ćemo i narednih godina dolaziti i aktivno učestvovati”, rekla je Bejna Šahinović.

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.