BiHRegijaVisočke piramide na Turskom jeziku

Visočke piramide na Turskom jeziku

Popularnost otkrića bosanskih piramida nezaustavljivo se širi čitavim svijetom. Tako se jedini turski izdavač arheološke stručne literature “Arkeoloji Sanat Yayinlan Ltd.” iz Istanbula odlučio da prevede i izda na turskom jeziku knjigu dr. Semira Osmanagića “Sve piramide svijeta i Bosanska dolina piramida”.

Knjiga je pripremljena za štampu u kratkom roku od posljednjeg Osmanagićevog boravka u Istanbulu u oktobru 2014. Luksuzno je opremljena, a prvi primjerci su štampani u aprilu 2015. Dr. Osmanagić je 4. aprila 2015. promovirao knjigu u istanbulskom hotelu “Elite World”. Službena promocija za tursku javnost uslijedit će na međunarodnom sajmu knjige u Izmiru.

Knjigu o piramidama dr. Osmanagića su do sada objavili izdavači na španjolskom, hrvatskom, arapskom, bosanskom, njemačkom, slovenskom, engleskom, srpskom, turskom, ruskom i francuskom jeziku.

U toku je prevođenje i priprema za štampu knjige o bosanskim piramidama na italijanskom, mađarskom i rumunjskom jeziku.

piramidasunca.ba/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE