Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanin Emir Zečević polumaraton u Banjaluci istrčao za 1:53:00

Visočanin Emir Zečević polumaraton u Banjaluci istrčao za 1:53:00

Danas je Banjaluci počeo 2. polumaraton. Na ovom polumaratonu učestvovao je i Visočanin Emir Zečević, koji je stazu dugu 21km, istrčao u vremenu od 1.53. Inače staza kojom se trčalo je ravna vodila je kroz mirisne aleje i najljepše dijelove Banja Luke. Ugodna klima, dobri domaćini, veliki broj učesnika iz svih krajeva svijeta i ove godine su obilježili ovaj polumaraton. Čak iz 23 države su bili učesnici kojih je bilo 998 od čega 260 žena i 738 muškaraca.

polumaraton banja luka1Ovo je disciplina koju je, maja 2015. godine, trčalo preko 900 trkača iz BiH, zemalja iz okruženja i cijelog svijeta, koji su se svi zajedno upisali u istoriju sporta kao učesnici prvog istorijskog polumaratona u Banjoj Luci. Banjalučki polumaraton jedna je od najznačajnih sportskih manifestacija koja se u prošloj godini održala u ovom gradu i prema ocjeni brojnih novinarskih ekipa, sportskih radnika i građana Banjaluke označena kao najbolji sportski događaj u ovoj godini.

polumaraton banja luka2


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE