Lokalne TemeKultura(VIDEO) Visočanin Bartolomej Stanković nastupio u Gračanici

(VIDEO) Visočanin Bartolomej Stanković nastupio u Gračanici

U sklopu obilježavanja Dana Grada Gračanice, publika je imala priliku prisustvovati premijernom izvođenju djela “Toccata in C” kompozitora Miralema Mejremića, u izvedbi renomiranog pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Pored poznatih djela Beethovena, S. Fejzića i H. Muhića, poseban trenutak večeri bila je izvedba Mejremićeve “Toccate in C”. Ovo djelo je prošle godine praizvedeno u Tuzli, a Mejremić ga je posvetio svom preminulom prijatelju i jednom od najznačajnijih bh. kompozitora, Asimu Horoziću.

Izvedba Stankovića izazvala je ovacije, a aplauz nije izostao ni za samog kompozitora Mejremića koji se pridružio pijanisti na sceni i zajedno su se poklonili publici.

Ova večer je još jednom pokazala koliko je Gračanica bogata talentima i kulturnim događanjima, te koliko njeni građani cijene i podržavaju domaću umjetnost.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE