SportBorilački sportovi(VIDEO) Usik tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču!

(VIDEO) Usik tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču!

Oleksandr Usik savladao je Tysona Furyja nakon 12 rundi fantastičnog meča u kojem se uistinu potvrdio kako se u ringu nalaze dva najbolja teškaša na svijetu.

Vidjeli smo meč koji je Ukrajinac bolje otvorio te isto tako bolje zatvorio, dok su srednje runde pripale Furyju, a pobjedu je Usik ostvario tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom.

Usik bolje otvorio, Fury se probudio i preuzeo kontrolu prve polovice meča

U samom početku meča vidjeli smo rezerviranog Furyja, a Usik je to dobro iskoristio za bodovno uzeti prve dvije runde, u kojima nije viđeno puno akcije, no viđeno je dovoljno za dodijeliti mu bodovnu prednost.

Fury se budi u trećoj rundi. Prepoznao je Usikovo kretanje i počeo dobro plasirati svoje udarce. Sve je opušteniji, dok Usikova početna taktika tu prestaje djelovati. Ponudili su tada dvije izjednačene runde, no ipak uz blagu prednost za Furyja.

Gipsy King je preuzeo kontrolu u petoj i šestoj rundi te je na račun više pogodaka te dionice uzeo te preuzeo vodstvo u meču. I onda, kad se činilo da Usik polako gubi konce, on mijenja svoj način kretanja i udaranja te počinje pogađati najbolje do tada. Činilo se da je uzeo sedmu i osmu rundu te da se u završnicu ulazi s potpunim izjednačenjem.

Ključni trenutak u devetoj rundi

Deveta runda ponudila je najveći spektakl do tada. Usik je ponovno dobro otvorio, no Fury uzvraća i kreće otvorena borba u kojoj obojica pogađaju. No, ulaskom u zadnju minutu, Usik pogađa najbolji udarac u meču, a onda i seriju nakon koje se Fury nalazi u velikim problemima.

Završio je Gipsy King na konopcima, doslovno se odbijajući po ringu, sve dok sudac nije zaustavio meč i krenuo brojati. Usik je imao veliku priliku završiti meč, no Fury je na taj način dobio priliku vratiti se u meč.

Tijesna pobjeda, ali potpuno zaslužena
I to je napravio na dobar način. Usik je vjerovao kako je u velikoj prednosti te je boksao nešto suzdržanije, što je Furyju dalo priliku za povratak. Deseta runda bila je još uvijek blago pod Usikovom kontrolom, dok je Fury u posljednje dvije podigao svoju izvedbu te se prije čitanja sudačkih kartica imao čemu nadati.

No, Usik je na kraju slavio i to vrlo tijesno. Jedan sudac bodovao je 114-113 u korist Furyja, dok su druga dvojica bodovali 115-112 i 114-113 za Usika, koji je tako podijeljenom sudačkom odlukom postao apsolutni prvak svijeta.

Gol.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE