(VIDEO) “Komuna” pjesmom “Samo ljubav je pobjeda” najavila istoimeni album

18

“Samo ljubav je pobjeda” poručuje rock grupa “Komuna” u novoj pjesmi za koju su večeras predstavili i spot. Ovim singlom “Komuna”, jedan od najzahtjevnijih projekata na kojem je dugo i studiozno radio jedan od najtraženijih autora u regiji Mirko Šenkovski Geronimo, najavljuje dugoočekivani istoimeni album.

Spot je sniman u Sarajevu sa ekipom stalnih saradnika Komune na čelu sa Daliborom Mrdićem.

– Ovaj put “Komuna” se odlučila popeti na jednu od najviših zgrada u Sarajevu sa koje se može vidjeti predivna panorama Sarajeva koja ima posebnu simboliku i daje dodatnu snagu riječima ovog rock klasika- kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Album “Samo ljubav je pobjeda” je završen, a privodi se kraju izrada njegovog grandioznog omota na kojem radi Igor Kelčec, jedan od najboljih dizajnera u regiji.

– Koliko god bio osebujan sadržaj pjesama i dijapazon sjajnih gostiju na albumu, za zvukom ne zaostaje ni omot albuma koji Igor radi tehnikom crteža u kombinaciji sa fotografijama, obojen intrigantnom historijskom tematikom legendarne pariške Komune i nekih junakinja i junaka tadašnjeg vremena. Posebno je intrigantan lik Madam Jeanne Du Barry koja je bila osebujna ličnost tog vremena, bez obzira što je bila kurtizana viših slojeva pariškog društva. Du Barry je bila posljednja ljubavnica Luja XV, a njen život je okončan na giljotini. Nedavno se pojavio i film o njoj, tako da oni znatiželjniji mogu saznati i dosta više – poručuje Geronimo.

“Komuna” će odmah po izlasku albuma upriličiti njegove promocije u svim velikim centrima regije, a one će biti popraćene aktuelnim spotovima i, naravno, živom svirkom kako bi ugođaj bio potpun.