Lokalne TemeNegativno Visoko(VIDEO) Izletište Luka u Visokom: Do koga je?

(VIDEO) Izletište Luka u Visokom: Do koga je?

Često ukazujemo na negativne pojave u našem gradu po pitanju zaštite čovjekove sredine te je očigledno da pojedinci ne mare mnogo za ekologiju i čistu okolinu. Jedan takav primjer, na poziv mještana, bilježimo u visočkom naselju Luka, gdje je smeće nažalost vidljivo na svakom koraku.

Činjenica je da su nadležne službe, organizacije pa i sami mještani Luke i MZ Stari grad nekoliko puta organizovali akcije čišćenja ovog područja, sve sa ciljem da ono izgleda lijepo i čisto, no po ko zna koji put vidimo da i dalje ima nesavjesnih građana koje nije briga za to i smeće ostavljaju gdje god to požele.

Nije sporno ni da je možda potrebno postaviti dodatne kante za smeće, no pitanje je koliko bi i njih koristili oni koji ne razmišljaju o svojoj okolini.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE