BiHVIDEO / "I ti možeš biti ta osoba!": Aida Babić o humanoj...

VIDEO / “I ti možeš biti ta osoba!”: Aida Babić o humanoj misiji za pomoć onkološkim pacijentima

“Onkološki pacijenti i njihove porodice tokom liječenja i trajanja radio ili kemoterapija suočavaju se sa brojnim psihološkim i emocionalnim izazovima.”

Kako bi se olakšala borbu sa bolešću i kako bi pokazali onkološkim pacijentima da nisu zaboravljeni i sami, pokrenuta je kampanja “I ti možeš biti ta osoba” koja za cilj ima prikupljanje iznosa od 70.000 KM za uređenje Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Visočanka Aida Babić gostovala je na RTV Zenica, gdje je govorila o problemima onkoloških pacijenata u Kantonalnoj bolnici Zenica, a kako je kazala, do sada je sve terapije, operaciju, i zračenja poprilično dobro podnijela, bez značajnih nuspojava, ali da joj teže pada višesatno čekanje koje je, nažalost, neizbježno zbog malog kapaciteta odjela i jako loših uslova u kojim rade ljubazni uposlenici.

“Odjel bi trebao biti puno veći zbog velikog broja pacijenata, te ovim putem apelujem Kantonalnoj i Federalnoj vladi i resornim ministarstvima da što prije daju doprinos i aktivnije se uključe u poboljšanje uslova onkologije u zeničkoj bolnici. Kada mi je terapija, taj dan ne mogu ništa planirati jer moram čitav dan odvojiti da provedem u bolnici.” istakla je Aida Babić za RTV Zenica.

N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE