NaslovnicaBiHKulturaVečeras konce...

Večeras koncert Josipa Nemeta u Franjevačkom samostanu

Večeras će, od 19:30 sati, u Crkvi Sv. Bonaventure pri Franjevačkom samostanu Visoko biti održan koncert vrhunskog hrvatskog harmonikaša, Josipa Nemeta, koji će se predstaviti publici uz pratnju Visočanina i bh. pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Koncert će biti upriličen u okviru obilježavanja Dana škole Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, koji se obično obilježava u posljednjoj sedmici aprila.

S obzirom da je danas u cijeloj Bosni i Hercegovini proglašen Dan žalosti povodom, nemilih događaja u Zvorniku od prije dva dana, koncert će biti održan, ali s izmijenjenim i prilagođenim muzičkim repertoarom ozbiljne muzike.

Inače, Josip Nemet (Rijeka, Hrvatska) magistrirao je harmoniku na prestižnoj Sibelius akademiji u Helsinkiju (Finska), u klasi renomiranog profesora Mike Vayrynena. Također, pored Josipa Nemeta, gost ovog kocnerta biti će i izvanredni tenor takmičenja “Najljepši glas” u Herceg Novom 2015. godine, Emanuel Josić, koji je već nastupao u Visokom, a koji će Visočane ponovo počastiti arijama i canzonama na večerašnjem koncertu.

Za sve koji se odluče posjetiti ovaj koncert ulaz je slobodan!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.