BiHPolitikaUz Stolac i Mostar, Jajce jedina općina u BiH koja nije formirala...

Uz Stolac i Mostar, Jajce jedina općina u BiH koja nije formirala vlast

Udruženje Jajčana „Kraljevski grad“ poziva sve političke partije koje djeluju u Općinskom vijeću Jajce da što prije uspostave općinsku vlast i prestanu građane držati kao svoje taoce.

Jajce, naime, nema još usvojen budžet za 2017. godinu, zbog čega je ugroženo i osnovno funkcioniranje Općine.

Javnosti je skoro nepoznato da je Jajce, ako se izuzmu Stolac i Mostar, jedina općina u BiH, koja ni skoro tri i po mjeseca od izbora nije formirala vlast, što je poražavajuće.

– Koliko je poznato, predsjedavajući Općinskog vijeća i njegovi zamjenici nisu izabrani isključivo zbog međustranačke raspodjele javnih ustanova i preduzeća. Stoga, pozivamo stranačka rukovodstva da se uozbilje i formiraju vlast u skladu s rezultatima općinskih izbora iz 2016. godine.

Također, apeliramo na rukovodstva stranaka okupljenih oko HDZ-a da prestanu s politikom ucjena i medijske obmane građana te da u saradnji s političkim partnerima provedu volju Jajčana iskazanu na proteklim izborima – navodi se u saopćenju, prenosi Patria.

nap.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE