Lokalne Teme(FOTO/VIDEO) U Visokom održana manifestacija "Susreti kraljevskih gradova"

(FOTO/VIDEO) U Visokom održana manifestacija “Susreti kraljevskih gradova”

U Visokom je održana manifestacija “Susreti kraljevskih gradova”, a koja se tradicionalno organizuje povodom obilježavanja Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj. Manifestacija je na jednom mjestu okupila gradonačelnika i načelnike nekoliko gradova i opština iz BiH, predstavnike iz sektora turizma, kao i predstavnike kantonalnih i federalnih organa vlasti te međunarodnih organizacija. Prezentovana je i interaktivna mapa lokaliteta u opštinama Vareš, Kakanj i grada Visoko, kao i info table na kojima su predstavljeni nacionalni spomenici BiH i drugo nepokretno kulturno-istorijsko naslijeđe navedenih zajednica. Također, dr. Mirza Džananović je održao predavanje na temu “Značaj kulturno-istorijskog naslijeđa i kulturno-istorijsko naslijeđe u funkciji društvene kohezije/povezanosti”.

Više o svemu u prilogu:

Fotogalerija:

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE