BiHUsvojene Smjernice ekonomske i fiskalne politike FBiH za period od 2024. do...

Usvojene Smjernice ekonomske i fiskalne politike FBiH za period od 2024. do 2026.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike FBiH za period od 2024. do 2026. godine koji uključuju niz ekonomskih reformi, a novac se planira usmjeriti u investicijsku potrošnju, infrastrukturne, te energetske projekte.

U saopštenju navode kako će dodatno unaprijediti nadzor nad trošenjem javnih sredstava uvođenjem vanbudžetskih fondova, prije svega zavoda i službi za zapošljavanje, u federalne, odnosno kantonalne budžete.

Vlada FBiH na sjednici je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije povodom zahtjeva Sindikata metalaca FBiH za hitno uključivanje Vlade po izjavljenoj žalbi na rješenje Općinskog suda u Sarajevu o otvaranju stečajnog postupka nad imovinom privrednog društva Zrak d.d. Sarajevo. Kako je izjavio zamjenik federalnog premijera i ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH Vojin Mijatović nisu stvoreni uslovi za pokretanje stečaja.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE