Lokalne TemeSportUO RK Bosna Ekoenergija: Kada samopouzdanost Adnana Delića zaobiđe istinu i lični...

UO RK Bosna Ekoenergija: Kada samopouzdanost Adnana Delića zaobiđe istinu i lični interes stavi iznad svega

Reagovanje na tekst bivšeg Predsjednika UO RK Bosna Ekoenergija.

Na osnovu odluke sa sjednice UO RK Bosna Ekoenergija održane 05.02.2024 dajemo sljedeće saopštenje:

Poštovani Adnan Delić, poštovani navijači i simpatizeri kluba,

Shodno pisanjima od strane bivšeg Predsjednika i bivšeg člana UO odbora RK Bosna Ekoenergija javno demantujemo sve navode iz njegovog teksta, a javnost informišemo samo o nekoliko bitnih činjenica.

 

Povodom 70. godina postojanja i djelovanja RK Bosna Ekoenergija Visoko, upravni odbor donio je odluku da se pomenuti jubilej obilježi različitim događajima tokom cijele godine (turniri, akademija i dr.), a samo jedna od planiranih aktivnosti je organizacija turnira proteklog vikenda.

Ako bi se vratili u mandat (16.06.2017-14.02.2022) kada je Adnan Delić bio Predsjednik kluba mogli bismo pisati o dugovanjima, neopravdanom trošenju finansijskih sredstava, uzimanju pozajmica i ne vraćanju istih, porodičnim putovanjima s igračima na račun kluba, procentima od sponzora koji su završavali u privatnim džepovima, štetnim ugovorima, tjeranjem uspješnih trenera, ne domaćinskom odnosu spram javnih sredstava i onda argumentovano zaključiti da je kod Adnana Delića lični interes iznad svega. Međutim, ovaj put se nećemo time baviti, ali hoćemo u detalje, ako bude trebalo u narednom periodu.

Također, podsjećamo javnost da klub nikada nije organizovao niti jedan turnir u proteklom periodu povodom obilježavanja godišnjica, čak ni u vremenu kada je Adnan Delić bio predsjednik. Istine radi, u 2019. godini povodom 65 godina kluba rukometni veterani bili su prepušteni sami održati svečanost.

Napominjemo, Upravni odbor RK Bosna Ekoenergija je u skladu sa svojim mogućnostima, kao i željom trenera organizovao turnir imajuću u vidu raspoloživost učešča ostalih ekipa. Da se Adnan malo bolje raspitao, a očigledno nije klub je kontaktirao ekipe iz višeg ranga, ali zbog početka drugog dijela sezone i priprema sve ekipe iz okruženja su bile zauzete.

Po pitanju mladih i perspektivnih igrača klub u posljednje dvije godine najviše ulaže i dodjeljuje stipendije za igrače. Žalosno je kazati da kada je Adnan bio predsjednik Upravnog odobra i kordinator omladinskih selekcija samo su dugovanja bila perspektiva koja trenutna Uprava i dan danas vraća.

Da je Adnan Delić iskren u svojim namjerama ne bi narodu mazao oći svojim lažima i ne bi svoju političku kampanju pokretao na ovoj instituciji koja je vrednija od svega.

 

UO RK Bosna Ekoenergija

U Visokom 06.02.2024 godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE