Lokalne TemeUNDP BiH uputio čestitku Gradskoj upravi Visoko

UNDP BiH uputio čestitku Gradskoj upravi Visoko

UNDP Bosna i Hercegovina, uputio je čestitke Gradskoj upravi Visoko na usvajanju Odluke o uspostavi mehanizma za sufinansiranje mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Visoko je jedna od 36 SECAP jedinica lokalne samouprave u BiH koja je predano radila na razvoju studije energetske efikasnosti i finansijskih mehanizama.

Ova inicijativa je ostvarena uz podršku projekta “Dekarbonizacija stambenog sektora u Bosni i Hercegovini” Residential, koji provodi UNDP i finansira Ambasada Švedske u Sarajevu.

U ponedjeljak je, u okviru projekta, održana i info sesija u Visokom, posvećena energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru, gdje je predstavljen potencijal za realizaciju ovih mjera sadržan u ovim strateškim dokumentima, kao i same pogodnosti za građane.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE