Lokalne TemeAdmir Babić: "Na lokalnom putu Arnautovići-Poriječani nema postavljenih saobraćajnih znakova ograničenja brzine"

Admir Babić: “Na lokalnom putu Arnautovići-Poriječani nema postavljenih saobraćajnih znakova ograničenja brzine”

Gradski vijećnik Admir Babić obavijestio je građane Visokog o najnovijim dešavanjima vezanim za rješavanje problema prebrze vožnje na putu Arnautovići – Mulići. U svojoj objavi na Facebook stranici, Babić je podijelio odgovor koji je dobio od Policijske stanice Visoko, a koji ukazuje na korake preduzete u cilju povećanja sigurnosti na ovoj dionici.

Prema izvještaju Policijske stanice Visoko, utvrđeno je da na lokalnom putu Arnautovići-Poriječani nema postavljenih saobraćajnih znakova ograničenja brzine. Zbog toga policijski službenici trenutno nisu u mogućnosti vršiti kontrolu brzine mobilnim radarom ‘TRUCAM II’. Ipak, PS Visoko je povećala prisustvo policijskih službenika na ovom putu kako bi preventivno djelovali na vozače i osigurali bezbjednost saobraćaja.

Mjere preduzete od strane Policijske stanice Visoko:

  • Policijski službenici redovno obilaze put Arnautovići-Bosnići i provode kontrolu učesnika u saobraćaju.
  • Policijski službenici preventivno djeluju svojim prisustvom, s posebnim akcentom na sigurnost pješaka.
  • Protiv učesnika u saobraćaju koji čine prekršaje preduzimaju se zakonom predviđene mjere.
  • Korištenje vozila Ekin Patrol G-2 ‘Presretač’ za mjerenje brzine na ovom putu.

Policijska stanica Visoko je naglasila potrebu za hitnim postavljanjem saobraćajnih znakova ograničenja brzine kako bi se omogućila adekvatna kontrola brzine na ovoj dionici. Ova mjera je ključna za poboljšanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, posebno pješaka.

Admir Babić je istakao da će nastaviti raditi na rješavanju ovog problema u saradnji s nadležnim službama. Cilj je postavljanje saobraćajnih znakova ograničenja brzine i unapređenje saobraćajne infrastrukture kako bi se osigurala veća sigurnost za sve učesnike.

N.K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE