Lokalne TemeUlična akcija Ženske romske mreže u Visokom

Ulična akcija Ženske romske mreže u Visokom

Proteklog vikenda je u Visokom Ženska romska mreža realizovala uličnu akciju, a povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Naime, Ženska romska mreža “Uspjeh” kroz svoje djelovanje, kao mreža koja se zalaže za rodnu jednakost i život bez nasilja, različitim aktivnostima obilježava kampanju 16 dana aktivizam i daje na važnosti svim datumima koji se vezuju uz ženska ljudska prava, posebno kada je riječ o ugroženim marginaliziranim grupama. Tako, uličnim akcijama, izvedbama performansa, realizacijom tematskih sastanaka i sjednica, okruglih stolova te obilaskom najugroženijih kategorija stanovništva, tokom kampanje nastoji da promoviše život bez nasilja, kao i  prava i položaj Romkinja, ali i žena općenito.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE