NaslovnicaSvijetUkrajinski na...

Ukrajinski napadi na ruska uporišta vrše pritisak na njihove logističke aktivnosti na terenu

Nastavak ukrajinske ofanzive na ruska vojna uporišta vrlo će vjerovatno uticati na rusko logističko snabdijevanje i izvršiti pritisak na ruske elemente borbene podrške, saopćila je britanska vojska u četvrtak, prenosi Reuters.

Ruske snage su gotovo sigurno postavile piramidalne radarske reflektore u vodu u blizini nedavno oštećenog Antonivskog mosta i obližnjeg željezničkog mosta, objavila je Britansko ministarstvo odbrane u svom redovnom ažuriranju objava stanja na terenu na Twitteru.

– Radarski reflektori se vjerovatno koriste za skrivanje mosta od radarskog snimanja sa sintetičkim otvorom i moguće opreme za ciljanje projektila. Ovo sve ukazuje na prijetnju koju Rusija osjeća zbog povećanog dometa i preciznosti sistema koje je isporučio Zapad ukrajinskoj vojsci – navodi ministarstvo.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.