SvijetUkrajinski napadi na ruska uporišta vrše pritisak na njihove logističke aktivnosti na...

Ukrajinski napadi na ruska uporišta vrše pritisak na njihove logističke aktivnosti na terenu

Nastavak ukrajinske ofanzive na ruska vojna uporišta vrlo će vjerovatno uticati na rusko logističko snabdijevanje i izvršiti pritisak na ruske elemente borbene podrške, saopćila je britanska vojska u četvrtak, prenosi Reuters.

Ruske snage su gotovo sigurno postavile piramidalne radarske reflektore u vodu u blizini nedavno oštećenog Antonivskog mosta i obližnjeg željezničkog mosta, objavila je Britansko ministarstvo odbrane u svom redovnom ažuriranju objava stanja na terenu na Twitteru.

– Radarski reflektori se vjerovatno koriste za skrivanje mosta od radarskog snimanja sa sintetičkim otvorom i moguće opreme za ciljanje projektila. Ovo sve ukazuje na prijetnju koju Rusija osjeća zbog povećanog dometa i preciznosti sistema koje je isporučio Zapad ukrajinskoj vojsci – navodi ministarstvo.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE