Lokalne TemeUG "Zora" i Visoko.co.ba pozivaju: Besplatna edukacija za mlade novinare - od...

UG “Zora” i Visoko.co.ba pozivaju: Besplatna edukacija za mlade novinare – od učenika do profesionalaca

Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj ZORA i redakcija portala Visoko.co.ba

POZIVAJU

Omladinske novinare iz gradova Zeničko-dobojskog kantona koji su zainteresirani za program edukacije iz oblasti novinarstva i saradnju sa portalom Visoko.co.ba, te objavljivanje njihovih tekstova i priča na ovom portalu da se prijave na jedinstveni program edukacije u kojem će sarađivati sa dugogodišnjim novinarima i trenerima iz oblasti komuniciranja i novinarstva.

Pod pojmom omladinski novinari podrazumijevamo mlade osobe koje se amaterski bave novinarstvom, literarnim radom, pisanjem blogova, fotografijom i sličnim zanimanjima, te one koji su zainteresirani da nauče nešto više o novinarskoj profesiji i dobiju priliku da kreiraju i objavljuju visokokvalitetan medijski sadržaj na portalu Visoko.co.ba.

Program obuhvata:
• Četiri radionice medijske/novinarske pismenosti za 10 omladinskih novinara;
• kreiranje i objavljivanje novog medijskog sadržaja omladinskih novinara;
• kontinuiranu mentorsku podršku u kreiranju i objavljivanju medijskog sadržaja.

Ukoliko ste zainteresirani da učestvujete u edukacijama te ostvarite mogućnost za kreiranje i objavljivanje vaših tekstova i priča pošaljite kratko motivaciono pismo i vaše osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, mjesto iz kojeg dolazite, škola i razred koju pohađate, dosadašnja iskustva u novinarstvu) na omladinskinovinari@visoko.ba.

Odabrani kandidati će naknadno i pravovremeno biti obavješteni o vremenu i mjestu održavanja radionica.

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE