ZDKPolitikaU Vladi FBiH potpisani ugovori o raspodjeli 200 miliona KM kantonima u...

U Vladi FBiH potpisani ugovori o raspodjeli 200 miliona KM kantonima u FBiH: Za Zeničko-dobojski kanton 31.878.226KM

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava kantonima, u iznosu od 200 miliona KM. Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, potpisao je Ugovor o dodjeli sredstava Zeničko-dobojskom kantonu u iznosu od 31.878.226,00 KM.

Ugovorom je definisano da se sredstva utroše posebno poštujući i dajući prednost ukupnoj namjeni dodijeljenih sredstava utvrđenih Odlukom, odnosno za provođenje strukturalnih reformi i finansiranje/sufinansiranje infrastrukturnih projekata koji su od značaja za Federaciju BiH u omjeru 50 posto naprema 50 posto, a sve sa ciljem pravednije raspodjele javnih prihoda, a samim time i ravnomjernom razvoju Federacije BiH.

Premijer Bašić je istakao da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu, a najkasnije za 30 dana, sačiniti Plan investiranja dodijeljenih sredstava za kapitalne investicije, te u što skorijem vremenskom periodu otpočeti njihovu implementaciju.

Ovaj vid podrške Vlade Federacije BiH, Zeničko-dobojskom kantonu nastavak je dosadašnje uspješne saradnje, te će ova sredstva dodatno osnažiti reformske procese i dalje pozicionirati Zeničko-dobojski kanton kao lidera privrede u Federaciji BiH.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE