U petak otvorenje izložbe “Mali format” u Galeriji “Likum '76” u Visokom

U petak, 4. marta 2022. godine, sa početkom u 19.30 sati, u visočkoj Galeriji “Likum '76” biće otvorena tradicionalna izložba “Mali format”.

Više od dvadeset godina u kontinuitetu “Mali format” otvara izlagačku sezonu u Galeriji “Likum'76” Visoko. Organizira je krovna umjetnička organizacija na razini države Bosne i Hercegovine – ULUBiH. I ovogodišnji saziv Malog formata pruža jedan kvalitetan, značajan i vjerodostojan uvid u sve ono što se dešavalo protekle godine na savremenoj bosanskohercegovačkoj likovnoj sceni.

Svoje radove predstavilo je šezdeset i devet umjetnika iz cijele BiH. Među njima je i veliki broj jako važnih i poznatih bosanskohercegovačkih umjetnika.

Tako brojan i kvalitetan sastav mahom profiliranih stvaralačkih ličnosti, od kojih mnogi uporno tragaju za nečim novim, uvijek nudi valjan razlog da ga se posjeti. Osobito je to važno za manje sredine poput Visokog, jer je to trenutno jedini način da se njihovo građanstvo na vlastitom terenu upozna sa bosanskohercegovačkim likovnim aktualnostima.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.