Lokalne TemeKulturaSvečano otvorenje izložbe "Visočka nošnja" u četvrtak u Zavičajnom muzeju

Svečano otvorenje izložbe “Visočka nošnja” u četvrtak u Zavičajnom muzeju

Povodom Dana nezavisnosti BiH, a u sklopu oficijelnog programa obilježavanja na području Visokog, u četvrtak, 29. februara ove godine, u izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja u Visokom svečano će biti otvorena izložba pod nazivom “Visočka nošnja”. Ulogu promotora imaće Svetlana Bajić, a otvorenje izložbe je predviđeno za 18.00 sati.

“Pored izuzetno lijepo izrađenih replika gradske visočke nošnje, bit će predstavljeni i originalni dijelovi narodnih nošnji iz fundusa Etnografske muzejske zbirke. Izložba je rezultat saradnje sa KUD ‘Visoko’ Visoko”, poručili su iz visočkog Muzeja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE