U petak otvorenje izložbe “Mali format” u Galeriji “Likum '76” u Visokom

Više od dvadeset godina u kontinuitetu izložba “Mali format” otvara izlagačku sezonu u Galeriji “Likum '76” u Visokom. Organizuje je krovna umjetnička organizacija na nivou države Bosne i Hercegovine – ULUBiH. I ovogodišnji saziv Malog formata pruža jedan kvalitetan, značajan i vjerodostojan uvid u sve ono što se dešavalo protekle godine na savremenoj bh. likovnoj sceni.

Svoje radove predstavilo je pedeset i pet umjetnika iz cijele BiH. Među njima je i veliki broj jako važnih i poznatih bh. umjetnika.

“Mali format” je prostorni okvir koji ne smije prelaziti dimenzije 30x30cm i to je jedini zadatak koji se stavlja pred bh. umjetnike radi sažimanja njihovih najnovijih likovnih preokupacija na minijaturnu dimenziju s ciljem njihove praktičnije cirkulacije u smislu neposrednog davanja na uvid diljem zemlje. Radovi podliježu selekciji, a onaj koji je po mišljenju stručnog žirija najbolji, odnosi prestižnu nagradu “Roman Petrović”, nazvanu po utemeljitelju ULUBiH-a i jednom od najpoznatijih bh. slikara.

Ovogodišnji nagrađeni rad, skupa sa svim ostalim, pogledajte u našoj Galeriji “Likum '76”. Ulaz je SLOBODAN i svi su DOBRODOŠLI u petak 17. februara u 19.30 sati!

UGLU “Likum '76”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.