U Jablanici proglašeno stanje prirodne nesreće

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona aktivni su požari u Mostaru, Stocu i Čapljini te u općini Jablanici gdje je proglašeno i stanje prirodne nesreće. Naime, načelnik Općine Jablanca je na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Jablanice.

 

Jablanički načelnik podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Dodika

Načelnik općine Jablanica Damir Šabanović potvrdio je FTV-u da je podnio krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. Naveo je da je Dodik zloupotrijebio položaj i ovlaštenja, s obzirom na to da bojkotuje rad državnog Predsjendištva, t…

 

Stanje prirodne nesreće izazvano je šumskim požarima koji su zahvatili područje Komadinovo vrelo – Plasa, te pričinili veliku materijalnu štetu na šumskom zemljištu, životinjskom i biljnom svijetu, navodi se uz ostalo u odluci.

U općini Stolac također je još uvijek aktivan požar na području Stupišta, ali stanovništvo i kuće za sada nisu ugroženi.

Požar koji je izbio prije dva dana, na području Mostara, i dalje je aktivan. Kuće i stanovništvo za sada nisu ugroženi.

federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.