SvijetAzijaU hljebu u Japanu pronađeni ostaci crnog pacova

U hljebu u Japanu pronađeni ostaci crnog pacova

Jedan od najpoznatijih proizvođača hljeba u Japanu kompanija “Pasco Shikishima” povukla je više hiljada pakovanja veoma popularnog brenda ove namirnice i ponudila odštetu nakon što su u tim proizvodima pronađeni ostaci crnog pacova.

Oko 104.000 paketa izrezanog hljeba na kriške ove kompanije povučeno je sa tržišta. U najmanje dva pakovanja pronađeni su ostaci crnog pacova. Hljeb “Pasco” je obavezna namirnica u mnogim japanskim domovima i može se naći u svim supermarketima i prodavnicama širom zemlje.

Iz kompanije je saopšteno da za sada nema informacija da se neko razbolio zbog ostataka crnog pacova u hljebu.

“Duboko se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje smo izazvali kod naših potrošača, poslovnih partnera i svih drugih zainteresovanih strana”, navodi se u saopštenju kompanije.

Hljeb je proizveden u fabrici u Tokiju, čiji je rad djelimično suspendovan.

Iz kompanije nije saopšteno kako su se ostaci pacova našli u proizvodima, ali je najavljena pojačana kontrola kvaliteta kako se ovakav slučaj nikada ne bi ponovio. Na web-siteu kompanije objavljen je Formular za potrošače da traže naknadu.

Proizvodi ove kompanije izvoze se u SAD, Kinu, Australiju i Singapur, navodi BBC.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE