BiHU akciji SIPA-e 'Divič' uhapšeno 11 osoba

U akciji SIPA-e ‘Divič’ uhapšeno 11 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su realizovali operativnu akciju “Divič”, u okviru koje su na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Bijeljine pretresli poslovne i stambene objekte i pokretne stvari na 17 lokacija.

“Slobode je lišeno 11 lica koja su sprovedena u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz SIPA-e.

Istaknuto je da je prilikom pretresa otkriveno i privremeno oduzeto 15.360 KM, 48.885 eura, 320.010 dinara, 16 rokovnika – notesa sa raznim evidencijama, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima “Krijumčarenje”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, “Nesavjestan rad u službi”, “Davanje dara i drugih oblika koristi”, i “Primanje dara i drugih oblika koristi” propisana Krivičnim zakonom BiH, te krivična djela “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” i “Primanje mita” propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

“Navedena grupa je krijumčarila i prevozila različite vrste robe (od čega je većinski dio bio voće i povrće) preko državne granice sa područja Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu i obratno preko Graničnog prijelaza Popovi – Pavlovića most”, navode iz SIPA-e.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE