BiHU akciji 'Black Tie 2' uhapšene 23 osobe, prikupljeni dokazi iz kriptovanih...

U akciji ‘Black Tie 2’ uhapšene 23 osobe, prikupljeni dokazi iz kriptovanih aplikacija

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa SIPA-om i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH relizovala je danas akciju „Black Tie 2“.

U okviru predmeta „Black Tie 2“ prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u aktivnostima koje se provode međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Europol.

Na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi stambenih objekata, motornih vozila, te prostora pravnih subjekata. Pronađena je i izuzeta značajna količina predmeta od interesa traženih Naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni su: A.S., rođen 1986. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; B.J., rođen 1983. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; S.J., rođen 1989. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; I.M., rođen 1983. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; A.H., rođena 1995. godine u Gračanici, iz Sarajeva; N.S., rođena 1972. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; M.S., rođen 1995. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; M.Š., rođen 1992. godine u Orebiću (Hrvatska), iz Sarajeva; E.S., rođen 1984. godine u Mostaru, iz Sarajeva; S.Š., rođen 1993. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; M.S., rođen 1968. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; V.M., rođen 1971. godine u Rijeci (Hrvatska), iz Sarajeva; S.K., rođen 1983. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; A.Ć., rođen 1989. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; E.D., rođen 1988. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; S.P., rođen 1981. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; D.C., rođen 1979. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; G.M., rođen 1972. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; E.A., rođen 1976. godine u Sarajevu, iz Sarajeva; E.K., rođen 1986. godine u Novom Pazaru (Srbija) iz Sarajeva; T.Z., rođen 1981. godine u Zenici, iz Zenice; H.B., rođen 1984. godine u Mostaru, iz Mostara i A.H., rođena 1992. godine u Zenici, iz Zenice.

Svi lišeni slobode su na kriminalističkoj obradi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom državnog tužioca, nastavljaju rad na ovom predmetu, saopšteno je iz Odjeljenje za odnose s javnošću MUP-a KS.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE