Lokalne TemeKulturaBejna Šahinović i Hasna Efendira učestvovale na izložbi u Zagrebu

Bejna Šahinović i Hasna Efendira učestvovale na izložbi u Zagrebu

Visočke likovne umjetnice Bejna Šahinović i Hasna Efendira učestvovale su sa svojim radovima na izložbi Udruženja likovnih umjetnika HKD Napredak iz Sarajeva – “Annale 2022”, a koja je u petak svečano otvorena u Zagrebu. O samoj izložbi govorila je Hiba Mustafić, predsjednica ULU HKD Napredak, dok je izložbu otvorila Sanda Stanačev Bajzek, istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka.

“Prvi put izlažem u Hrvatskoj i to u Zagrebu, a već sam izlagala u Sloveniji kada je bila kolonija u Mariboru, tada su oni slike izlagali u više gradova. Na poziv ULU HKD Napredak postala sam član 2021. godine i evo imala priliku da svoj rad predstavim i publici u Zagrebu”, istakla je Bejna Šahinović.

Inače, Likovno Božićno Annale svake godine okuplja veliki broj umjetnika, obuhvaća djela iz oblasti crteža, slikarstva, skulptura, grafika, tako da privlači pažnju brojnih posjetitelja što je svrstava u red jedne od najposjećenijih izložbi u Sarajevu. Izložba nudi svojevrsno bogatstvo raznolikosti u pristupu likovnom stvaranju, u odabiru teme, tehnike i motiva što predstavlja jednu od vrijednosti ove likovne izložbe.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE