Lokalne TemePolitikaTragom vijećničkih inicijativa, Edin Lopo (SDA): Inicijativa za smanjenje cijene uplanjenja stambenih...

Tragom vijećničkih inicijativa, Edin Lopo (SDA): Inicijativa za smanjenje cijene uplanjenja stambenih objekata

Pokrećem vijećničku incijativu da gradonačelnik i nadležna služba pokrenu proceduru za smanjenje cijene uplanjenja stambenih objekata u ZK izvod na području grada Visoko za 50% od sadašnje cijene.

Obrazloženje:
Na području grada Visoko (gradsko i vangradsko područje) postoji veliki broj stambenih objekata koji nisu uplanjeni tj. upisani u ZK izvod iz nepoznatih razloga, a posjeduju sve potrebne dozvole.
Ovi stanovnici nailaze na probleme prilikom rješavanja imovinsko-ostavinskih odnosa, podizanje stambenih hipotekarnih kredita i mnogih drugih slučajeva gdje je potreban dokaz o vlasništvu imovine.
Pod ovu pogodnost bi se podrazumijevali samo oni koji ispunjavaju sve zakonske uslove.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE