Teška intervencija visočkih vatrogasaca na Visočici

Profesionalna vatrogasna jedinica Visoko je jutros u 9:14h izašla je na gašenje požara koji je zahvatio vikendicu u rejonu Visočice. Brzom akcijom požar, koji se širio na druge dvije vikendice, je preseječen, ali je zapaljena vikendica izgorjela. Iz vikendice je uz pomoć ljudi iz obližnjih vikendica, vatrogasaca i policije spašena ženska starija osoba, koja se zadesila u vikendici, te je ista prebačena vozilom Hitne pomoći u visočki Dom zdravlja gdje joj je ukazana medicinska pomoć. Na svu sreću, osoba je prošla bez povreda.

Prema dostupnim informacijama iz PVJ Visoko, na jednoj od vikendica pričinjena je velika materijalna šteta, dok su druge dvije spašene. Požar je bio izuzetno težak zbog plinskih boca koje su srećom eliminisane. Na gašenju požara je učestvovalo 14 vatrogasaca sa 6 vozila, a požar je stavljen pod kontrolu i ugašen u 12:10h.

Visoko.co.ba/PVJ Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.