NaslovnicaZDKTešanj: Za 13...

Tešanj: Za 13 osnovanih preduzeća 62.000 KM

U posljednjih deset godina u razvoj privrednih kapaciteta kroz poslovne ideje mladih iz općinskog budžeta, a u posljednje tri godine i kroz projekt MEG, investirano je oko 600.000 KM.

Na ovaj način otvoreno je 80 radnih mjesta, a još 50 su kreirale novoosnovsne firme.

Kako bi se i u vremenu pandemije osiguralo uspješno poslovanje ovih firmi, za 13 njih je osigurana finansijska potpora od 62.000 KM.

“Za ovih deset godina možemo reći da smo imali 180 prijava, 70 novih biznisa od kojih 59 uspješno posluje”, ističe Mirnes Dedukić, službenik za mlade u Općini Tešanj.

Među 13 podržanih firmi najviše je zanatskih zanimanja. Sredstva će iskoristiti za proširenje djelatnosti i nova zapošljavanja.

U toku je i konkursna procedura za Start up poslovne ideje mladih.

Za finansijsku podršku u pokretanju biznisa ove godine konkuriše 17 poslovnih ideja mladih iz Tešnja.

visoko.cob.a/federalna.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.