Tarik Halilbegović: Inicijativa da se “Povelja Grada Visoko za životno djelo” dodijeli rahmetli Edhemu Sirči!

Poštovani,

u prilogu Vam dostavljam moju inicijativu koju sam danas predao u Gradsku upravu Grada Visoko. Radi se o inicijativi da se POVELJA GRADA VISOKO ZA ŽIVOTNO DJELO dodijeli rahmetli Edhemu Sirči jer je to naš Edo zaslužio i uvjeren sam da tako misli i velika većina naših sugrađana. Kako bi malo skrenuli pažnju Komisiji za odlikovanja, javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti volio bih da ovo kod naših građana uzme maha i da me naravno ako želite i Vi medijski podržite u ovome na čemu bih Vam bio neizmjerno zahvalan ne samo ja nego i sigurno porodica Sirčo.

  • Nakon što sam prošle godine dao ideju o preimenovanju imena KSC “Mladost” Visoko u Dvoranu “Edhem Edo Sirčo” danas sam u Gradsku upravu Visoko predao i prijedlog da se Javno priznanje – POVELJA GRADA VISOKO ZA ŽIVOTNO DJELO (posthumno) dodijeli rahmetli Edhemu Sirči. 

Smatram da je Edhem Edo Sirčo zadužio ljude našeg Grada te je ovo prilika da mu se bar malo na ovaj način odužimo za sve što je uradio za naše Visoko. Ovim bismo sigurno očuvali sjećanje i ovo bi sigurno bio jedan podsjetnik za buduće generacije. 

U svojoj karijeri za reprezentaciju od 1994. i to onoj ratnoj reprezentaciji gdje se nije ni sekunde dvoumio igrati i predstavljati našu domovinu i pod granatama, u reprezentaciji je igrao do 2005, po broju nastupa za zauzima osmu, a broju postignutih golova šestu poziciju u sveukupnom poretku. 

Nadam se da će Komisija za  odlikovanja, javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti znati cijeniti Velike ljude u našeg gradu te da će ovaj prijedlog i uvažiti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.