Lokalne Teme(VIDEO) Sjećanje na zlatnu generaciju visočkih rukometnih kadeta

(VIDEO) Sjećanje na zlatnu generaciju visočkih rukometnih kadeta

Visoko je decenijama imalo sjajan podmladak kada je rukomet u pitanju i posebno u postratnim godinama medalje i pehari su nerijetko stizali u naš grad. Danas se prisjećamo titule osvojene na završnici Državnog prvenstva za mlade kadete koja je održana upravo u Visokom, sredinom juna 2016. godine. Tada je “Bosna” u finalu bila bolja od dobojske Sloge i time ponijela pehar namijenjen najboljoj ekipi.

Danas je situacija drugačija. Nažalost, u sadašnjem timu Bosne je jako mali broj igrača koji su bili dio ove šampionske ekipe, a ovo je prilika da se sjetimo i velikana visočkog rukometa Edhema Sirče i Ermina Korjenića, koji više nisu sa nama, a koji su predvodili ovaj tim do titule.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE