ZDKTajne uspjeha iz komšijskih gradova: Od facebook dogovora do masovnog iftara u...

Tajne uspjeha iz komšijskih gradova: Od facebook dogovora do masovnog iftara u Zenici

Grupa od oko 150 Zeničana u nedjelju navečer je nakon dogovora na Facebooku organizovala iftarsku šetnju i iftarila na zeničkom uzvišenju Zmajevac.

Nakon što su uspješno priveli kraju prvu ramazansku šetnju do iftara, u kojoj je učestvovalo 50 građana Zenice, Kaknja i Travnika, jučerašnjoj šetnji i kolektivnom iftaru na otvorenom prisustvovalo je 150 učesnika. Prema riječima inicijatora iftarske šetnje Afana Abazovića, sve je krenulo kao dogovor prijatelja, ali se iz toga izrodilo veliko druženje i još bolja atmosfera.

“Ovo je jedna rekreativna aktivnost koju sam organizovao za građane Zenice. Iako je prvobitno bila planirana kao ideja za moje prijatelje i mene da obiđemo ove gradske vidikovce, nama se na kraju priključio i veliki broj naših sugrađana. Nakon prve ture, kada smo imali 50-ak učesnika, organizovali smo i drugu šetnju na dosta lakšoj dionici gdje smo pješačili pet kilometara do zeničkog vidikovca Zmajevac, nakon čega smo u dobroj atmosferi i završili post”, kazao je Abazović.

Učesnici iftarske šetnje zadovoljni su organizacijom i idejom koja je realizirana te se nadaju, kao i inicijatori, da će se tradicija nastaviti i naredne godine u mjesecu ramazanu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE