ZanimljivostiPutovanjaTaj Mahal otvoren za turističke posjete nakon pola godine

Taj Mahal otvoren za turističke posjete nakon pola godine

Nakon šest mjeseci ponovo je otvoren historijski arhitektonski spomenik Taj Mahal koji je zatvoren u okviru mjera borbe protiv pandemije COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Medijska kuća BBC javlja da je kompleks Taj Mahala otvoren, ali da će posjete biti organizirane za ograničen broj turista i uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera.

Taj Mahal je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Indiji koju je do pandemije dnevno posjećivalo u prosjeku oko 70.000 turista.

U narednim danima će biti dozvoljena posjeta za najviše 5.000 turista.

Jedno od sedam svjetskih čuda i spomenik UNESCO-a Taj Mahal je zatvoren u martu u okviru restriktivnih mjera protiv pandemije COVID-19.

Bio je to najduži period u kojem je Taj Mahal bio zatvoren još od 70-tih godina prošlog vijeka kada je u dva navrata zatvaran zbog indijsko-pakistanskog rata i poplava.

 

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE