Taj Mahal otvoren za turističke posjete nakon pola godine

Nakon šest mjeseci ponovo je otvoren historijski arhitektonski spomenik Taj Mahal koji je zatvoren u okviru mjera borbe protiv pandemije COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Medijska kuća BBC javlja da je kompleks Taj Mahala otvoren, ali da će posjete biti organizirane za ograničen broj turista i uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera.

Taj Mahal je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Indiji koju je do pandemije dnevno posjećivalo u prosjeku oko 70.000 turista.

U narednim danima će biti dozvoljena posjeta za najviše 5.000 turista.

Jedno od sedam svjetskih čuda i spomenik UNESCO-a Taj Mahal je zatvoren u martu u okviru restriktivnih mjera protiv pandemije COVID-19.

Bio je to najduži period u kojem je Taj Mahal bio zatvoren još od 70-tih godina prošlog vijeka kada je u dva navrata zatvaran zbog indijsko-pakistanskog rata i poplava.

 

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.