BiHSvjetlostkomerc i Pomozi.ba uz pomoć građana donirali školski pribor djeci iz socijalno...

Svjetlostkomerc i Pomozi.ba uz pomoć građana donirali školski pribor djeci iz socijalno ugroženih porodica

Zahvaljujući sugrađanima i sugrađankama koji su podržali još jednu zajedničku kampanju Svjetlostkomerca i Pomozi.ba pod nazivom “I ove godine srcem za znanje” školski pribor u vrijednosti od 7.592 KM dobila su djeca iz porodica u stanju socijalne potrebe širom Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu.

“Sugrađani su prikupili pribor u vrijednosti od 3.770,80 KM, a kako bismo pomogli što većem broju naših mališana kompanija Svjetlostkomerc donirala je 1.229,20 KM i Pomozi.ba 2.592 KM”, navode iz Pomozi.ba.

Ruksaci i školski pribor podijeljeni su dječici koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica i djeci bez roditeljskog staranja iz Goražda, Kaknja, Sarajeva, Sanskog Mosta, Bihaća, Bratunca i Konjević Polja.

Kampanja je realizovana u periodu od 15. augusta do 15. septembra, u toku koje su u 18 maloprodajnih objekata Svjetlostkomerca bile postavljene brendirane kutije Pomozi.ba u koje su vjerni kupci mogli donirati školski pribor za dječicu čiji roditelji ili staratelji nisu u stanju da im osiguraju sve neophodno za novu školsku godinu.

Artikli iz školskog asortimana prikupljani su u knjižarama Svjetlosti u Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli, Gračanici, Goraždu, Bihaću, Jajcu, Živinicama i Mostaru.

“Zahvaljujemo se našim sugrađanima i sugrađankama koji su i ovaj put podržali ovu društveno odgovornu kampanju te izmamili osmijeh na lica mnogim školarcima iz BiH. Također, svi đaci su dobili i knjigu ‘Melodija za moje rime’ autorice Merside Sadiković koja je na ovaj način pridonijela ovoj lijepoj akciji”, navode iz Pomozi.ba.

Podsjetili su da su zahvaljujući kampanji “Srcem za znanje i ništa manje” prošle godine obezbijeđeni su ruksaci i školski pribor u vrijednosti od 13.963,49 KM za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Visoko.co.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE