NaslovnicaPreporukaŠvicarska: Mo...

Švicarska: Moguće povećanje starosne granice za odlazak žena u penziju

Švicarski glasači će po svemu sudeći odobriti paket penzionih reformi, koji uključuje podizanje starosne granice za odlazak žena u penziju na 65 godina i povećanje PDV-a kako bi se ojačao državni penzioni sistem, rezultati su najnovijeg istraživanja za mrežu SRF.

Prema istraživanju agencije GFS Bern, 59 posto ispitanika podržava podizanje starosne granice za žene na isti nivo kao za muškarce, a 63 posto prihvata povećanje PDV-a kako bi se finansirao sistem kako populacija stari.

Glasači su 2017. godine odbacili povećanje starosne granice za žene na 65 godina.

U ovom istraživanju je učestvovalo 8.640 ljudi.

Glasači će o ovim pitanjima odlučivati na referendumu 25. septembra. Na istom referendumu glasači će iznijeti i stav o mogućoj zabrani industrijskih farmi odnosno stočarstva.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Srna

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.