Lokalne TemeSportSve popularniji sport snooker od ove godine i u Visokom

Sve popularniji sport snooker od ove godine i u Visokom

Nakon kraće ljetne pauze i zasluženog odmora, igrači snookera u BiH uskoro se vraćaju svojim obavezama. Nova sezona Carlsberg snooker lige Best of the best 2021/22. počinje od oktobra mjeseca. Kao i do sada, liga je podijeljena na divizije a najbolji igrači iz tih divizija će se na kraju sezone plasirati na završni Masters turnir na kojem će se boriti za prestižnu titulu prvaka Carlsberg snooker lige BiH koju brani aktuelni šampion BH snookera Eldar Karamehmedović.

Od ove sezone Carlsberg snooker liga je bogatija za još dvije divizije pa će tako pored klubova u Bugojnu, Tuzli, Kiseljaku i Sarajevu, priliku da pokažu svoje umijeće imati i igrači iz snooker klubova u Visokom i Gornjem Vakufu. Konstantan rast broja divizija i igrača pokazatelj su da snooker kao sport postaje sve popularniji među građanima BiH i sigurni smo da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Igrači su i ove godine motivisani za takmičenje, tako da pored dobre organizacije lige ni kvalitet igre sigurno neće izostati što će obezbijediti publici atraktivne i zanimljive snooker mečeve.

Što se tiče našeg grada, trenutno ima osam prijavljenih igrača koji se najčešće okupljaju u dvorani Hanovi kod Zimče i svako ko želi može posjetiti dvoranu i dobiti dodatne informacije, kako o učešću u ligi tako i o upoznavanju ove igre. Učešće u ligi je besplatno, dovoljno je samo interesovanje i ljubav prema ovom sportu. Za više informacija o ligi možete posjetiti stranicu www.snooker.org.ba ili zapratiti stranice na fb i instagramu.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE