Lokalne Teme(FOTO) Završena Snooker liga BiH - divizija Visoko

(FOTO) Završena Snooker liga BiH – divizija Visoko

Proteklog vikenda odigrano je 6. kolo, koje je ujedno i posljednje, Carlsberg Snooker lige BiH. Za odlazak na masters u Sarajevu borili su se Muamer Muratović, Abdulah Jahić i Almir Kilalić. Muamer je porazom u prvom kolu skoro pa izgubio šansu za plasman, jer je Abdulah Jahić uspješno preskočio svoju prvu prepreku, kao i Almir Kilalić.

Kilalić je pobjedom protiv Nijaza Pinjića već obezbijedio završni masters i sami ulazak u finale mu je bio dovoljan da osigura prvo mjesto u diviziji Visoko. U polufinalu je lakše od očekivanog savladao Envera Smolu i tako učinio finale rezultatski ne tako bitnim. Muameru je ostala nada da Abdulah bude poražen u drugom kolu i tako ipak nađe svoje mjesto. To se nije desilo i samim tim finalisti Almir Kilalić i Abdulah Jahić će se naći na smotri 24 najbolja snukeraša u Sarajevu na mastersu, koji će biti održan od 17. do 19. maja.

Važno je napomenuti da je Abdulah bio bolji u finalu rezultatom 3:1. Ujedno napominjemo da će ova dva igrača predstavljati naš grad na Balkan Snooker ligi B na turniru u Istanbulu, koji će se održati od 24. do 26. maja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE