Sastojci:
2 goveđe kocke
1 glavica luka
40 g maslaca
2 kašike brašna
1 l vode
2 trokuta topljenog sira
naribani muškatni oraščić
limunov sok
peršun
crni biber mljeveni
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i svijetlo propirjajte na maslacu. Dodajte brašno i zalijte vodom. Kad zakipi, dodajte goveđe kocke i kuhajte oko osam minuta. Na kraju kuhanja umiješajte topljeni sir, dobro promiješajte i začinite naribanim muškatnim oraščićem, biberom, limunovim sokom i nasjeckanim peršunom. Supu sa sirom po želji poslužite s kockicama hljeba.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.