Lokalne TemeStreljački klub “Visoko” uspješan na Prvenstvu BiH - MIX timovi

Streljački klub “Visoko” uspješan na Prvenstvu BiH – MIX timovi

održano je 2. Prvenstvo Bosne I Hercegovine u discipline MIX tim (mješoviti parovi) za seniore i seniorke  u gađanju zračnimoružjem.

Ovo je nova olimpijska disciplina, a prema propozicijamaMeđunarodne streljačke sportske federacije (ISSF) svaki klub je mogao prijaviti najviše dva Mix tima za discipline zračna puškai zračni pištolj, a timovi su sastavljeni od jedne takmičarke ijednog takmičara.

Nakon kvalifikacionog dijela prva četiri tima ulaze u finalnogađanje i u direktnim borbama bore se za medalje. Premapravilima, prvoplasirani i drugoplasirani tim u finalnom gađanjubore se za zlatnu medalju odnosno srebrenu medalju, dok treći ičetvrti tim gađaju za bronzanu medalju.

Svaki takmičar iz ekipe gađa po jedan finalni metak, koji se sabira, a dva boda osvaja ekipa koja je imala više krugova, U slučaju istog rezultata ekipe dobijaju po bod. Pobjednik je ekipakoja prva osvoji 16 ili više bodova.

Tehnički rezultati:

U disciplini zračnom puškom u finalno gađanje za zlato/srebro ititulu Prvaka BiH plasirale su se dvije ekipe Streljačkog klubaSarajevo. Ekipa SK Sarajevo 1 u sastavu Farah Onešćuk iNedžad Džanković je sa 16:6 osvojila zlatnu medalju ispredekipe SK Sarajevo 2 (Aida Arnautović-Nedžad Fazlija).

U duelu za bronzu borile su se ekipe SK Megalodon iz Banja Luke (ČubrilovićLazić) i SK Visoko (Arnautović Almedina-Mimić Abdullah). Ekipa SK Megalodon je prije stigla do 16 bodova i sa 16:12 pobijedila ekipu SK Visoko i osvojilabronzanu medalju.

U disciplini zračni pištolj u finalno gađanje, za zlatno finale plasirale su se ekipe SK TRB 1 Bijeljina (Rakić Predrag-RakićSofija )i SK Sarajevo 2 (Tahirović Hana-Kofrc Husejn), a u duel za bronzu plasirale su se ekipe SK Sarajevo 1 (Drinjaković-Bejdić) i SK Visoko 1 (Ganić Sumeja-Mešanović Belmin).

Ekipa SK Sarajevo 2 prije stigla do 16 bodova i sa rezultatom16:12 osvojila zlato ispred TRB Bijeljina. U duelu za bronzuekipa SK Visoko 1 (Ganić-Mešanović) je sa 16:10 bila bolja odekipe SK Sarajevo 1 (Drinjaković-Bejdić). Ekipa SK Visoko2 (Hunček-Pita Aida, – Osmanović Denin) osvojila je peto mjesto

Pobjedničkim ekipama su uručeni pehari i diplome, a takmičarima medalje.

Visoko.co.ba/SK “Visoko”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE