Stanovnici naselja Klisa već pola godine bez odgovora lokalne vlasti: Zbog oštećenog šahta ugroženi pješaci, ali i kompletan saobraćaj

Na adresu naše redakcije ovih dana stiglo je saopćenje stanovnika visočke Mjesne zajednice Stari Grad, tačnije naselja Klisa, u kojoj su ogorčeni zbog nedjelovanja nadležne lokalne vlasti u njihovim ulicama.

Tačnije, stanovnici ovog naselja prije tačno pola godine poslali su Službi za lokalni ekonomski razvoj zahtjev za sanaciju šahta u ulici Šaćira ef. Sikirića, koji predstavlja veliku opasnost za pješake, posebno djecu u ovom naselju, ali i za cijeli saobraćaj. Ipak, iako je od slanja zahtjeva prošlo više od pola godine još nikada nisu dobili nikakav odgovor nadležne vlasti, a šaht je još uvijek problem za sve stanovnike.

U zahtjevu od 13. maja 2019. godine, koji potpisuje Delila Novokmet-Halilović stajalo je:

“Poštovani,

Na osnovu zahtjeva građana iz ulice Šaćir ef. Sikirića, naselje Klisa, MZ Stari Grad, u ime Savjeta MZ upućujemo zahtjev za urgentno djelovanje i saniranje šahta u pomenutoj ulici.

Naime, već duže vrijeme iz nekog razloga dužinom cijelog šahta u pomenutoj ulici nedostaje rešetka i šaht je oštećen do te mjere da ugrožava saobraćaj, ali i predstavlja opasnost za pješake koji svakodnevno prolaze, a posebno djecu.

Uzimajući u obzir navedeno molim Vas da što prije izađete na teren i pogledate situaciju, a u cilju saniranja iste”.

Da li razlog leži u tome što je podnosilac zahtjeva vijećnica u aktuelnom sazivu Gradskog vijeća Visoko, koja kroz SDA stranku djeluje u opoziciji ili je razlog neke druge prirode ostaje da vidimo. Ipak, šaht koji ugrožava stanovnike i njihovu imovinu zasigurno ne smije biti predmet političkih potkusurivanja, te bi prioritet svake lokalne vlasti ovog svijeta morale biti potrebe građana, od čijeg poreza se isplaćuju njihove plaće i građana koji ih biraju na funkcije.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.