Spektakl na Vlašiću u ekstremnim uslovima na početku zimske turneje Mozzart Teqvoly Winter Tour

247

Proteklog vikenda na Vlašiću je počela treća zimska turneja Mozzart Teqvoly Winter Tour, a takmičenje koje je održano na platou Hotela Blanca Resort & Spa ponudilo je istinski sportski spektakl i još jednom pokazalo koliko uzbuđenja donosi kombinacija odbojke i stonog tenisa.

Turnir je zabilježio veliku posjećenost radoznalih i vrlo raspoloženih gostiju Vlašića, a takmičari i takmičarke došli su iz cijele Bosne i Hercegovine te još jednom pokazali veliko interesovanje za učešće u ovom turniru.

Turneja je i ove godine humanitarnog karaktera i sva sredstva od kotizacija idu u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženju Pomozi.ba, no i pored toga organizator je osigurao bogat nagradni fond, kako za održano takmičenje na Vlašiću, tako i za naredne turnire. Monri by Payten i BH Telecom osigurali su po 1.200 KM za svako takmičenje, a ukupni nagradni fond je 10.000 KM.

Za razliku od prošle godine i takmičenja na Vlašiću, ali i svih dosadašnjih takmičenja na zimskoj turneji, subotnji turnir na Vlašiću održan je u do sada najekstremnijim uslovima za igru.

Uz snijeg koji je konstantno padao, puhao je i jak vjetar, te uz minuse koji su vladali, bilo je zaista izazovno čak i održati turnir, no takmičarski duh svih igrača još jednom je pokazao svu moć sporta i otpornost na sve neprilike i viđena je zaista sjajna igra i mnoštvo lijepih poteza koji su, upravo zbog teških uslova, još više oduševili publiku.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojili su Tamara Češić i Rijad Begić, drugo mjesto i nagradu od 400 KM uz vaučer za dvoje u BAUER centru za regeneraciju tijela osvojili su Amna Mušija i Damir Mahmutović, a treće mjesto i vikend za dvoje u Hotelu Blanca Vlašić i novčanu nagradu od 150 KM osvojili su Nadža Bogilović i Arnel Hadžajlić.

Berina i Ramo Omerašević su osvojili četvrto mjesto i nagradu od 100 KM uz Squad na Quad vožnju za dvoje u Sarajevu, a peto mjesto i nagradu od 50 KM uz vikend za dvoje u hotelu na Jahorini osvojili su Amna Neimarlija i Mirza Mašić.

Organizator se posebno zahvalio Općini Travnik koja je još jednom bila sjajan partner i velika ispomoć u organizaciji manifestacije, kao što je bila i prethodnih godina. Turneja se nastavlja 12. februara na Ponijerima pod pokroviteljstvom Općine Kakanj, a zatim slijedi takmičenje 19. februara na Bjelašnici. Veliko finale zakazano je za 26. februar na Jahorini.