SportDržavni TimŠokantne vijesti: KSBiH odustao od kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre!

Šokantne vijesti: KSBiH odustao od kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre!

BiH je mogla prvi put imati košarkašku selekciju na Olimpijskim igrama, međutim u KSBiH su donijeli drugačiju odluku.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je odustala od pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2024. godine.

Ova odluka donesena je od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a istu je saopštio Dalibor Miloš za Dnevnik Nove BH. Također, istaknuto je da je odluka donesena u konsultaciji sa selektorom Adisom Bećiragićem.

“Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je finansijski. Imamo para koliko imamo. Svako novac moramo vrlo osmisliti, za šta ćemo ga potrošiti. To je pod broj jedan. Pod broj dva, nije relano očekivati da će nam se igrači odazvati. Što znači da im oduzimamo im ljeto. Selektor je predložio jednu opciju. Ako želimo nešto raditi na ljeto, bolje nam je da odradimo kamp sa proširenom reprezentacijom, gdje nećemo zvati ove najbolje igrače.” rekao je Dalibor Miloš za Dnevnik Nove BH.

Promjenom sistema takmičenja u FIBA-i naša selekcija je došla prvi put u priliku da se plasira na Olimpijske igre, a posebno razočarenje ovim potezom iskazao je bivši reprezentativac, Damir Krupalija.

“Od malih nogu Olimpijada se gledala. To je bio ultimativni cilj svakog sportiste da se pojavi na Igrama. Kad smo u ovakvom sistemu, koji je totalno drugačiji od prije 15 do 20 godina, ne kažem da bi se kvalifikovali. Ali da se sam eliminišeš, to je velika greška. Destimulišeš bilo koga, ko se poluozbiljno bavi košarkom i eventualno gledam prema reprezentaciji BiH”, izjavio je Krupalija.

Spprt1.oslobodjenje.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE