SportDržavni TimU-18 Ženska košarkaška reprezentacija će se u Konjicu pripremati za EP

U-18 Ženska košarkaška reprezentacija će se u Konjicu pripremati za EP

U Konjicu je boravila košarkašica Razija Mujanović, tim menadžer ženskih selekcija u Košarkaškom savezu BiH, gdje se sastala s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem s ciljem da ženska košarkaška reprezentacija U 18 u Konjicu odradi pripreme za Europsko prvenstvo u Rumunjskoj.

Naime, u Konjicu su kontinuiranim ulaganjem u rekonstrukciju i uređenje Sportske dvorane stvoreni uvjeti kakve propisuje FIBA za nastupe košarkaške reprezentacije, priopćeno je iz Grada Konjica.

– Naša je želja da, nakon što se završi parket u Sportskoj dvorani, okupljanje naše U 18 reprezentacije za EP u Rumunjskoj bude u Konjicu, što smo na naše zadovoljstvo i dogovorili. Iskreno se zahvaljujem gradonačelniku Ćatiću na prijemu i susretljivosti kako bi se naše mlade košarkašice, koje su budućnost bh. košarke, adekvatno pripremile za EP na kojem očekujemo dobar rezultat – kazala je Mujanović.

Ona je istaknula da Konjic ima potencijal kada je riječ o ženskoj košarci, što dokazuje i činjenica da su u prošloj godini imali reprezentativke iz Konjica.

– Ove godine će također biti za mlađe kategorije i nadam se da će ove djevojčice u narednom razdoblju zaigrati za A reprezentaciju. Očekujem da ćemo, osim priprema u Konjicu, napraviti i utakmicu ženske košarkaške reprezentacije, što bi bila jako dobra promocija za sport u Konjicu – rekla je Mujanović.

Gradonačenik Ćatić je dodao da Grad Konjic nastoji svojim sportskim radnicima i djeci, koja svoje slobodno vrijeme provode trenirajući, omogućiti što bolje uvjete za treninge.

– S tim ciljem planiramo uvesti sportske stipendije za uspješne mlade sportaše koji svojim rezultatima i uspjesima prezentiraju naš grad i sportske kolektive na jedan kvalitetan način. S obzirom na to da smo mi jedna mala sredina, mogu s ponosom reći da imamo kvalitetan sportski život u gradu, zato čestitam trenerima i rukovodstvima sportskih klubova na njihovom angažmanu – povukao je Ćatić.

Gradonačelnik dodaje da su u stalnom kontaktu s rukovodstvima klubova i menadžmentom Sportske dvorane kako bi sagledali potrebe kada je riječ o sportskim terenima i objektima.

Pojasnio je da su u Sportskoj dvorani najprije uradili mokre čvorove i svlačionice, nakon čega i paravane koji služe kao pregrade. Uređene su tribine i postavljena je zaštitna obloga na zidove, kako bi se povećala sigurnost korisnika.

– Sada se radi parket i došli smo u fazu da se i ta aktivnost privodi kraju. Naredna faza trebala bi biti postavljanje nove rasvjete. U planu je još jedna aktivnost koja je zahtjevna, ali značajna, a to je proširivanje kapaciteta Sportske dvorane kako bi se dobilo više mjesta za sjedenje i omogućilo praćenje sportskih događaja za sve zainteresirane građane – kazao je gradonačelnik Ćatić.

Rekao je da unaprijeđeni uvjeti za održavanje sportskih događaja dovode u Konjic najprije nogometnu reprezentaciju U 21, a nakon toga i žensku košarkašku reprezentaciju U-18.

– Nadam se da će se nastaviti i nadograđivati ova uspješna sportska priča u Konjicu i u budućnosti – zaključio je gradonačelnik.

Direktor Sportske dvorane Konjic na kraju je kazao da su radovi na postavljanju parketa u tijeku, što će omogućiti održavanje međunarodnih sportskih natjecanja.

– Radujemo se svakom novom sadržaju i čast nam je što ćemo uskoro imati priliku ugostiti žensku košarkašku reprezentaciju U 18, kako bi se pripremila za daljnja natjecanja – zaključio je Elezović.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE