Charlotte Oates, kuharica i osnivačica Charlotte's Lively Kitchen , podijelila je recept za ukusni cheesecake od limuna za koji je potrebno samo 15 minuta da se pripremi prije nego što se odleži u frižideru nekoliko sati.
Sastojci:
280ml šlag kreme 250 g krem sira 100 g keksa 100 g šećera u prahu 40g putera Dva limuna (korica i sok)
Priprema:
Podnožje kalupa za torte obložite papirom za pečenje, pa dodajte istopljeni puter. Keks izmrvite u sitne mrvice i pomiješajte ih sa otopljenim puterom.
U pripremljeni kalup dodajte smjesu za biskvit i poleđinom kašike je poravnajte, a zatim stavite u frižider da se ohladi dok pravite ostatak. Sitno narendajte limun i iscijedite sok dok vam ne bude dovoljno za pet kašičica, a zatim ostavite sa strane.
Stavite šlag kremu u zdjelu i umutite. Dodajte krem sir, šećer, limunovu koricu i limunov sok, pa miješajte dok se potpuno ne sjedini.
Izvadite pleh iz frižidera, a zatim dodajte malo po malo smjesu sa limunom. Upotrijebite kašiku ili nož kako bi poravnali vrh.
Vratite pleh u frižider i ostavite ga najmanje dva sata da se stegne.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.