Sastojci za 4 osobe:
- 50 dkg zelene tjestenine
- 50 dkg pilećih prsa
- 4 dcl vrhnja za kuhanje
- 100 grama kiselog vrhnja
- 50 grama parmezana
- 1 žličica vegete
- 100 grama gorgonzole
- malo peršina, sol, papar
- parmezan za posipanje
- ulje za prženje
Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi, pa ocijedite. Piletinu izrežite na kockice, posolite i popaprite šarenim paprom. Piletinu popržite na malo ulja da dobije lijepu boju sa svih strana. Kad je gotova, izvadite ju. Na ulju na kojem se piletina pržila, otopite gorgonzolu, dodajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje i ribani parmezan. Začinite s vegetom. Kratko prokuhajte, pa vratite piletinu u umak.
Dodajte skuhanu tjesteninu i promješajte minutu na laganoj vatri da se svi sastojci povežu. Pospite svježim peršinom i ribanim parmezanom.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.