NaslovnicaLokalne TemeSeid Zimić: L...

Seid Zimić: Logoraši odlaze iz Visokog

Upravni odbor Općinskog udruženja logoraša Visoko na svojoj proširenoj sjednici održanoj 04.11.2018. godine, između ostalog, je zaključio:

• Ukoliko novoizabrani parlament na državnom nivou ne bude stavio u proceduru pripremljeni prijedlog Zakona o pravima i zaštiti logoraša, OUL Visoko će podržati prijedlog organizacija iz Maglaja, Žepča, Kaknja i Vareša da se blagovremeno uradi zakon na kantonalnom nivou.

• Prema općinskoj administraciji uputiti prijedlog da se adaptira jedna prostorija u objektu MZ Žljeznička Stanica i ista ustupi na korištenje OUL-u Visoko (od 2007. godine Udruženje nema prostoriju za smještaj), a nisu neophodna velika sredstva.

• Od februara mjeseca ove godine do danas Općinsku organizaciju logoraša Visoko su napustila četiri člana koja su „kućile“ novu domovinu našli u Švedskoj. Davno je bila 1996. godina, a da se ništa poduzelo nije prema ljudima sa karakterističnim psiho-fizičkim osobenostima. Odlučili, podigli glavu i krenuli u bijeli svijet da pod tuđim suncem nađu svoj identitet.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.