BiHŠef Misije OSCE-a u BiH odao počast civilnim žrtvama rata u Žepču

Šef Misije OSCE-a u BiH odao počast civilnim žrtvama rata u Žepču

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brian Aggeler danas je posjetio Žepče i položio cvijeće na spomen obilježje posvećeno svim civilnim žrtvama rata.

Zajedničkim odavanjem počasti svim civilnim žrtvama rata, Žepče je napravilo ključni korak ka boljoj budućnosti za sve.

– Čast mi je biti danas ovdje i odati počast civilnim žrtvama rata Žepča. Ova općina je prešla dugačak put u cilju izgradnje dobrih odnosa među svim građanima. Spomen obilježje svim civilnim žrtvama rata izraz je opredjeljenja lokalnih vlasti, građanskog društva i građana Žepča da pamte prošlost, te žive u nastojanju da vlastitu budućnost grade u duhu dostojanstva, uzajamnog poštovanja i razumijevanja. Nadam se da će i mnogi drugi slijediti primjer Žepča – izjavio je ambasador Aggeler.

Nakon komemoracije, Aggeler se sastao sa načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Edinom Šišićem te predsjedavajućim Udruženja civilnih žrtava rata iz Žepča Nikom Špirićem i njegovim zamjenikom Kenanom Kahrimanom.

Sa njima je razgovarao o aktuelnim lokalnim dešavanjima, s posebnim fokusom na obrazovanje i inicijative kojima se promoviraju tolerancija i saradnja.

– Žepče se ističe kao pozitivan primjer izgradnje povjerenja i saradnje u BiH. Misija OSCE-a u BiH nastavit će pružati podršku sličnim inicijativama kojima se promovira uzajamno poštovanje i poboljšava kvalitet života svih građana i građanki BiH – zaključio je ambasador Aggeler, saopćeno je iz OSCE-a.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE